Alla inlägg under december 2008

Av Anna - 15 december 2008 17:59


Idag är det "Winter Wonderland" med Tony Bennett som är dagens jullåt.


Lyssna här:



Av Anna - 14 december 2008 13:47


Dagens jullåt är "En Julsaga" med gruppen Ainbusk och Håkan Hemlin (sångare i Nordman). Detta är en svensk version av "Fairytale of New York",

som var dagens låt den 2 december. Jag tycker så väldigt mycket om båda versionerna, så därför får också båda låtarna vara med här på bloggen. I denna version tycker jag speciellt mycket om Josefin Nilssons röst.


Lyssna till denna fantastiska version här nedan.



Av Anna - 13 december 2008 14:27


Idag är det Lucia, hoppas ni får en riktigt mysig dag allihop! Ikväll ska jag gå på julkonsert i Löfbergs Lila Arena i Karlstad. Det är Sissel Kyrkjebø som kommer dit på sin julturné, och det ska bli jättemysigt. Sissel sjunger otroligt bra så jag tror det kommer bli kanon.


Dagens jullåt är idag "Stilla natt", med ingen mindre än just Sissel.


Lyssna här:



Av Anna - 12 december 2008 12:09


Dagens jullåt är klassikern "Mer jul" med Adolphson & Falk.


Lyssna här:



Av Anna - 11 december 2008 22:48


Torsdagens jullåt blir "När julen kommer till stan" med Christmas Crackers från 1994. De två medlemmarna i denna duo var Erika Norberg och Hasse Carlsson. Hasse var stor tonårsidol i början på 80-talet, då han var sångare i gruppen Noice. Det var en helt otrolig hysteri kring honom och han var många tonårstjejers dröm. Fans vallfärdade till hans hem, kikade in genom fönstrena, hämtade grus från gången till huset, plingade på dörren för att fråga om autograf, och det kom busslass med människor som rusade in i matsalen där Hasse gick i skola, m.m, m.m. Hasse var endast 14 år när Noice slog igenom, och att vara så ung och slå igenom så stort är som vi alla vet inte så lätt alla gånger. Hasse fastnade i drogerna och när han efter flera år som drogmissbrukare lyckades ta sig ur missbruket, så var det redan försent. Han hade drabbats av Hepatit C, vilket han hade fått genom att använda smutsiga sprutor till drogerna, och detta ledde till hans död. I september 2002 dog Hasse, endast 37 år gammal.


När jag gick i 8an var Noice ett utav mina absoluta favoritband (tillsammans med Gyllene Tider), och eftersom jag gillade dem så mycket känns den här jullåten lite speciell för mig.


Lyssna till jullåten här nedan. Och vill ni även lyssna till en låt med Noice ("Ut i natten"), klicka här: http://www.youtube.com/watch?v=K5kuwd5sSEs




 

Av Anna - 10 december 2008 18:27


Dagens jullåt är från 40-talet och heter "The Christmas Song" med Nat King Cole.


Lyssna här:



Av Anna - 9 december 2008 19:18


Dagens låt behöver ingen närmare presentation. "O Holy Night" är jullåten för idag och sångaren är Josh Groban.


Lyssna här:



Av Anna - 8 december 2008 10:28


När sångaren Bob Geldof (från gruppen Boomtown Rats) såg ett nyhetsinslag om katastrofala svälten i Afrika 1984, bestämde han sig för att han var tvungen att göra något åt den. Han skrev en text som Midge Ure, (sångare i gruppen Ultravox), sedan tonsatte. Resultatet blev en jullåt som fick namnet "Do they know it's Christmas?", och tillsammans drog de ihop ett band med några av 80-talets största stjärnor; Bono, Sting, George Michael, Boy George, m.fl.  De döpte bandet till Band Aid och låten spelades in. När den sedan släpptes strax innan jul blev den snabbt nummer 1 på singellistan i Storbrittanien och alla intäkter gick till de svältdrabbade områdena i Afrika. Men Bob Geldof tyckte inte att detta räckte och ordnade ett halvår senare, i juli 1985, en välgörenhetsgala som fick namnet Live Aid. En direktsänd Tv-gala som sändes i över 100 länder och samlade ihop 150 miljoner pund.


Det här är en utav mina absoluta favoritlåtar. Dels är det en grymt bra låt, och sedan påminner den oss också om alla de som svälter och har det svårt. Att vi kan skänka dem en extra tanke såhär kring jul.


Lyssna till denna fantastiska låt här:



Skapa flashcards